Om mig

Jeg bor på Bornholm med min mand, hund og kat i et gammelt hus fra 1700 – tallet. Sønnerne er flyttet fra reden, som de jo skal.

Sammen har vi haft et lille filtefirma i 13 år, hvor vi har filtet børnelegetøj og brugskunst indtil to store depressioner og allergi gjorde, at jeg, og dermed vi, måtte stoppe med det. Vi laver stadig ting sammen – sidst har vi lavet dukker til et skyggeteater. Det er en stor gave at kunne fordybe sig sammen i sådanne skønne opgaver!

Om det jeg laver er KUNST eller HÅNDVÆRK, har jeg aldrig helt forligt mig med – derfor har jeg meget nærliggende sagt, at jeg er kunsthåndværker. Men som årene går, står kunsten på ryggen af håndværket, og den løfter sig mere og mere!

Vi snakker om en skabende kraft. Det er et stort begreb, men et skabende behov eller leg, en nysgerrighed på nogen eller noget – det har altid fyldt og fulgt mig. Jeg er optaget af former og farver, – hvor meget man kan med det enkelte materiale, om samspillet mellem materialer, det, de tilfører hinandens fællesskab qua deres forskellighed. For mig er håndværk, historie og tradition vigtigt, men lige så vigtigt med dét som udgangspunkt at kunne arbejde videre i mulighedernes land – i mit værksted, hvor der kan tænkes, hviles, funderes og arbejdes.