Den vilde danske Ingefær – Arum Maculatum

Så blev den vilde danske Ingefær færdig, og som jeg skrev i mit første indlæg om denne plante, så stødte jeg på den i en skøn engelsk havedagbog og opdagede, at den havde jeg da selv i haven. Som jeg har kunnet læse mig til, så er der en del varianter af bladenes farver og mønstre/årer, men formen er den samme.
Det er en stor proces at lave et mønster, ramme de rigtige farver, de rigtige sting og måder at sy på, så formen kommer rigtig frem. Med denne plante tror jeg, at jeg har brugt den dobbelte tænketid i forhold til sytid – men det er også en del af den sjove udfordring – ikke mindst når det lykkes.

Hvis ikke vi skal noget om aftenen, så pakker jeg gerne en lille æske med det, jeg gerne vil sy videre på om aftenen i stuen – der har ikke været så meget sofasyning med denne skønne blomst – den har krævet fuld koncentration.
Det er fascinerende at “male” med tråden. Her er kontrasterne store, så broderiet er meget tydeligt. På blomsten og stænglen har jeg syet med en “grov” syning med Schattersting. På bladene er der kantet med Kontursting og bladets mønster/årer er syet med kædesting og kontursting. Stoffet har jeg selv farvet.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *