2. step på vejen til et nyt fuglemønster.

Som lovet kommer her lidt flere tanker, overvejelser og beslutninger om hale(r) og vinger.
OBS: På min computer kan de små billeder godt se lidt slørede ud, men hvis I klikker dem store er de skarpe.

Vingerne er der ikke så meget at sige til. På denne model er de syet sådan, at kanten er foldet ind (billede 1) og dernæst har jeg broderet på dem. Lidt over halvdelen af vingerne er syet direkte på fuglekroppen og resten stritter løst bagtil.

Tanken med halen var, at den skulle være i flere lag. Det første/øverste lag syede jeg på selve fuglekroppen. Noget på stoffet og videre ud fra det på vandopløseligt stof og tyl som stabilisator (billede 1). De næste lag blev til en række forsøg. Delene (billede 2) ovenfor blev syet på stof ud over trevlekanten med vandopløseligt stof under (det kan man også lige så godt gøre med halerne på fuglekroppen), da jeg gerne ville have et mere fjeragtigt udtryk. Egentlig lykkedes det, men jeg kunne alligevel ikke helt lide det “sjuskede” udtryk, som jeg i første forsøg fik frem, så det blev mindre “sjusket” på de næste forsøg.

Når jeg prøvede at samle halesyningen på fuglekroppen med de løse haledele, så det for så vidt fint og flot ud, men den lange hale på fuglen kom mere til at se ud som en fugl, der skulle hænge, eller hvor halen ligesom på en påfugl slæbes langs jorden. Jeg ville jo bare gerne, at den skulle stå på små fugleben. Samtidig kunne jeg ikke få løst en pæn “rumpelukning”, så fyldet i udstopningen af fuglen ikke skulle kunne ses og falde ud.

Så selvom jeg syntes halen skulle strutte i flere lag, så fungerede det ikke. – Og som det af og til går, lagde jeg den fra mig…og lige pludselig så havde jeg fået løsningen.

Mavebunden skulle forlænges og stritte lige op mellem de to haler på selve fuglekroppen. Formen blev mindre påfugleagtig og kunne nu få ben at stå på.

Her lidt billeder af den færdige førsteudgave.

Det var mange ord om en lille fugls fødsel – den måler fra næb til halespids ca. 8 cm.

OG tanken er, at den gerne i løbet af forår/sommer bliver til et PDF-mønster, som man kan købe her i shoppen.

1. step på vejen til et nyt fuglemønster

Jeg bliver af og til spurgt om – og senest for et par dage siden – hvordan jeg får fat i mønstre. Som regel laver jeg dem selv, og tanken med dette opslag er at vise lidt af denne proces.
Og som I, der har fulgt mig på det seneste, så har I set mine giner (tidligere opslag) – nu får de lov til at hvile lidt, mens jeg prøver mig frem med at lave et lille mønster til fugle og dernæst på samme måde arbejde med indfarvning af stof, tryk, broderi mm.
Fuglene vil jeg gerne have lige lidt større end dem, som jeg har hæklet og broderet i efteråret (-også vist i et tidligere opslag).

Nu må man godt grine, for nedenfor ser I billeder af små stof- og en enkelt papirmodel. Jeg vil skåne jer for alle de papirmønstre, som ligger forud.
Som I kan se, så er der nemlig “fugle” i forklædning af orm, klumpfisk, skovsnegl mm. – noget af en skør fuglefamilie!

-Men nu tror jeg, at jeg har fået den form frem, som jeg i første omgang vil arbejde videre med. Blandt andet skal jeg arbejde/lege med haler og vinger, så det bliver til et nyt blogopslag om vejen til et nyt fuglemønster.

…Og så vil jeg lige vise jer to små fugle, som vi har fået i gaver. Den ene er i træ – den har et fantastisk udtryk, som den her er groft skåret. Troldanden har min far lavet i ler.

Årets første broderier

Jeg har længe haft i tanke, at jeg ville arbejde med broderi på små giner. Der er så mange muligheder, hvor man kan arbejde uden, at det skal kunne være brugbart tilskæring, og så kan der også leges.

På de to første giner har jeg arbejdet og leget med de “frie” broderisting og Amagergarn – dog har jeg på den rosa også tilført lidt bånd, som jeg har patineret.

På den gyldne gine har jeg arbejdet med mange materialer – perler, palietter, forskellig guldtråd og bånd, og som derfor også har givet nogle andre muligheder. Jeg har mest brugt kædesting, heksesting over bånd, nedlagt syning og ophøjet syning over en indre tråd/sjæl.

For dem alle tre har jeg malet/indfarvet selve ginestoffet med farvepigment og en vandig binder, hvor man kan fiksere farven med varme. Træklodserne er gamle stykker træ, som jeg har givet narvsværte.

Vinterfugle.

I november og december har jeg hygget mig meget med at lave små fugle. Fuglerne er hæklede, broderede og halerne har jeg lavet i frit maskinbroderi. Det blev også til rigtig hyggelige fugletimer sammen med en skøn veninde.

Nogle blev til værtindegaver og andre blev til pynt på julebordet.

Planen er at der i løbet af foråret kommer fugle til salg her i shoppen.

Et gammelt broderi og 8 brocher

Helt tilbage i september viste jeg et gammelt tryk/monoprint, som skulle blive til brocher. Det har været supersjovt at arbejde med. De har været færdige længe, men skulle bruges til kursus, så de kommer først på bloggen nu.
Om et par dage er de også på Shoppen.

Brocherne er 5×5 cm – broderiet 3×3 cm. De er monteret i en lædderramme. Inderkanten mod broderiet har nogen steder lidt guldvoks.

Små runde mini-minibilleder

Samtidig med de firkantede små rammer som jeg har fortalt om i det forrige indlæg, så fandt jeg også de her små runde rammer, der er lavet som små broderirammer. Igen var de nok tiltænkt børn, men jeg kunne ikke stå for dem.
Rammerne er 3 cm i diameter og broderiet 2,5 cm. Her tre små bud. På de to har jeg leget med frie sting ovenpå et mønsteret stykke stof.

Minibilleder

Den sidste lange tid har jeg arbejdet med kursusmateriale til et sommerkursus. Det vil jeg også gøre den næste tid og derfor kommer der ikke så meget nyt her fra….men jeg måtte lige lege lidt med noget andet.

Forleden var jeg i byen og stødte på disse små rammer. De er tænkt til børn, der skal bruge dem som væv.

Jeg forelskede mig helt i rammerne og en idé begyndte at finde form for broderi. Efter forskellige forsøg endte jeg med kun at lave “trenden” på den ene side. Bag ved trenden lagde jeg et stykke filt. -Og så er der broderet over trendtrådene. Det er en udfordring kun at have 11 trendtråde at brodere over, men også sjovt og udfordrende.
På bagsiden er der syet endnu et stykke filt på.