Et gammelt broderi og 8 brocher

Helt tilbage i september viste jeg et gammelt tryk/monoprint, som skulle blive til brocher. Det har været supersjovt at arbejde med. De har været færdige længe, men skulle bruges til kursus, så de kommer først på bloggen nu.
Om et par dage er de også på Shoppen.

Brocherne er 5×5 cm – broderiet 3×3 cm. De er monteret i en lædderramme. Inderkanten mod broderiet har nogen steder lidt guldvoks.

Små runde mini-minibilleder

Samtidig med de firkantede små rammer som jeg har fortalt om i det forrige indlæg, så fandt jeg også de her små runde rammer, der er lavet som små broderirammer. Igen var de nok tiltænkt børn, men jeg kunne ikke stå for dem.
Rammerne er 3 cm i diameter og broderiet 2,5 cm. Her tre små bud. På de to har jeg leget med frie sting ovenpå et mønsteret stykke stof.

Minibilleder

Den sidste lange tid har jeg arbejdet med kursusmateriale til et sommerkursus. Det vil jeg også gøre den næste tid og derfor kommer der ikke så meget nyt her fra….men jeg måtte lige lege lidt med noget andet.

Forleden var jeg i byen og stødte på disse små rammer. De er tænkt til børn, der skal bruge dem som væv.

Jeg forelskede mig helt i rammerne og en idé begyndte at finde form for broderi. Efter forskellige forsøg endte jeg med kun at lave “trenden” på den ene side. Bag ved trenden lagde jeg et stykke filt. -Og så er der broderet over trendtrådene. Det er en udfordring kun at have 11 trendtråde at brodere over, men også sjovt og udfordrende.
På bagsiden er der syet endnu et stykke filt på.

Inspireret af Lupiner

Jeg elsker Lupiner. I mange år fik jeg dem ikke til at blomstre i vores have, men nu har jeg dem i skønne forskellige farver i min kolonihave. De er indvandret fra min nabo.
Så skøn som én af de tidlige stauder fulde af kraft og saft og så kan man godt være heldig at den blomstrer en lille smule senere på sommeren.

Igen har jeg eksperimenteret med “stumpwork” i et samarbejde mellem symaskine og håndbroderi. Blomsten er syet med lidt båndbroderi, mange, mange spiralknuder og enkelte kædesting.

 

En sjov udfordring med 3D broderi

Jeg bliver til stadighed forundret over broderiets mange muligheder. De sidste uger har jeg eksperimenteret med “stumpwork” i et samarbejde mellem symaskine og håndbroderi.
Jeg har før arbejdet med den mere gængse stumpwork og dets mere “tætte” udtryk. Ønsket var derfor at lave et mere transparent udtryk, der kunne formes og stadig kombineres med andre former og funktioner.
-Og blomster og planter er jo bare en kæmpe inspirationskilde!

I den første blomst har jeg lavet et mere “sjusket” udtryk i bladene som jeg godt kan lide, og nu arbejder jeg videre med et mere stramt udtryk.

Engel i sky

Jeg er stadig meget optaget af at arbejde med mine figurer i stof og organiske former og at tilføje stoffet min egen dekoration i form af maling, tryk, broderi mm – på den måde bliver de levende for mig.

Jeg ville gøre figuren mere let, levende og altid tilstede i mit liv og i livets mange situationer – altid svævende og aldrig sovende.

Jeg tror, at vi alle har en engel – så trygt at vide, men ofte har vi brug for at give den krop.

Jeg har lagt den i shoppen og håber den vil gøre en forskel for én!

Figurer i stof, med broderi, mønstre trykt i fiberpaste og maling

I det forrige indlæg fortalte jeg lidt om min påbegyndte tur gennem mit værksted, og turen er nu nået til en æske med smukke og enkle ansigter tegnet på stof for en del år siden af min kære livsledsager og arbejdskammerat.
-Og så voksede en gammel drøm om at lave tekstile figurer i stof og tilført andre materialer.

For to af figurerne har jeg tilført og integreret fiberpastaen i dekorationen og nogle af elementerne har jeg støbt og patineret.
Alle tre figurer er tilgængelige i shoppen.

Den første figur er en engel i stof med broderi og fiberpastetryk.

Figur nummer to er tilført broderi, maling på stof og støbte hænder.

Den sidste figur er tre vise mænd tilført broderi, maling på stof, tryk og støbte hænder og dekoration.